Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

A2L HFO sui R22, R410, R404 ma isi puipuiga

news_img (2)

Ua lata mai le su'eina o mea e sui ai le lua ma le tolu-tupulaga pusaaisa!

I le aso 15 o Setema, 2021, na fa'amanaina ai le "Teuteuga a Kigali ile Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer" mo Saina.E tusa ai ma le "Montreal Protocol", o le HCFC o loʻo faʻauluina lona lua o le a le toe faʻaaogaina i le 2030. O le teuteuga e manaʻomia e oʻo atu i le 2050, o le a pa'ū le aofaʻi o HFC i le lalolagi e tusa ma le 85%.

Ose fa'ailoga mata'ina lea i le fa'agasologa o le fa'a'ese'ese o le pusaaisa, ma o lo'o tu'uina mai ai fo'i se fa'ailoga tele fa'apolokiki o lo'o naunau le atunu'u fa'avaomalo e fa'ate'a le fa'aogaina o HFC.

I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻavaeina o le "dual-carbon" i totonu o le atunuʻu ma le faʻagasologa malie o le faʻavaeina o le faʻavaeina o le HFCs faʻamalo lona tolu, e faʻanatinati le suʻesuʻeina o le HCFC, HFCs sui mea ma tekonolosi faʻapitoa.

O le pusaaisa e ulufale atu i le vaitau o le maualalo o le tau o le GWP, ma e le mafai ona le amanaiaina le faafitauli o le mu!

I le tulaga lautele, o le fa'aogaina o pusaaisa e mu ma maualalo le taua o le GWP e sui ai le HCFC ma isi kasa o lo'o i ai le fluorine e manatu o se fofo aoga ma taugofie.Ae ui i lea, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o pusaaisa masani e seasea ausia uma manaʻoga o mea faʻafefe i le lumanaʻi mo le maualalo o le GWP, saogalemu, faʻaogaina o le thermodynamic ma le faʻatinoga o le siosiomaga i le taimi e tasi.

I se isi faaupuga, o le tele o tau maualalo GWP e mu!

O le tulaga faʻale-atunuu "Metotia Faʻaigoaina Faʻailoga ma le Faʻavasegaina o le Saogalemu" GB / T 7778-2017 vaevae le oona o mea faʻafefe i le Vasega A (maualalo faʻamaʻi faʻamaʻi) ma le Vasega B (maualuga faʻamaʻi faʻamaʻi), ma faʻavasegaina le mu i le Vasega 1 ( Leai se afi faʻasalalau. ), Vasega 2L (e mafai ona vaivai), Vasega 2 (mafai), ma le Vasega 3 (mu ma pa).E tusa ai ma le GB / T 7778-2017, o le saogalemu o pusaaisa ua vaevaeina i 8 vaega, e pei o: A1, A2L, A2, A3, B1, B2L, B2, ma le B3.Faatasi ai ma i latou, A1 e sili ona saogalemu ma B3 e sili ona matautia.

news_img (1)

E fa'afefea ona fa'aoga le pusaaisa A2L HFO ma le saogalemu ma lelei?

E ui ina fa'ata'ita'iina le fa'aalili o le fale, fa'aalili tutotonu ma isi mea fa'aaisa mo le fa'atinoga i le falegaosimea, o lo'o fa'ailoa mai le tau fa'atatau o le tau fa'aaisa.Ae ui i lea, o le tele o vaega tetele o le ea malulu ma fale gaosi oloa e manaʻomia ona faʻatumu i le pusaaisa i luga o le saite, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi fale, masini pusaaisa, teuina malulu, ma isi i le faagasologa o le tausiga.

news_img (4)

E le gata i lea, ona o ituaiga eseese o evaporators o loʻo faʻaaogaina i nisi masini, e ese le tau o le pusaaisa.I le faʻaopoopoga i le tausiga ma le faʻapipiʻiina o nofoaga, ona o le faʻatapulaʻaina o tulaga, o le tele o tagata faigaluega faʻaleleia latou te faʻatauina le pusaaisa e faʻatatau i le poto masani.E le gata i lea, o le alamanuia foi e matua maaleale lava i le mataupu o le afi mumu.

Faʻavae i luga o lenei mea, ua faʻalauiloa e Chemours le R1234yf, R454A, R454B, R454C ma isi faʻamaʻi vaivai A2L, maualalo GWP refrigerants, ma ua tuuto atu i le faʻalauiloaina o le mamanu faiga ma aʻoaʻoga faʻasaienisi lauiloa e foia ai lamatiaga mu.

O le tulaga saogalemu o le A2L e iai uiga o le maualalo o le oona (A) ma le vaivai vaivai (2L).O le tele o pusaaisa A2L HFO o lo'o i ai le maualuga o le fa'atinoga ma le maualalo o le GWP, ma o ni mea lelei e suitulaga mo le fa'auluuluga muamua o HFC refrigerants.O oloa A2L e le gata o loʻo faʻaaogaina lautele i maketi faavaomalo, ae o le tele o kamupani i totonu o le atunuʻu ua faʻavavevaveina le saoasaoa o le faʻaleleia ma le faʻalauiloaina o lenei ituaiga fou o le pusaaisa i le gaosiga o talosaga.Mo se faʻataʻitaʻiga, Johnson Controls faʻaaogaina Oteon ™ XL41 (R-454B) i lana York ® YLAA scroll chiller mo le maketi a Europa;E filifilia fo'i e le Carrier R-454B (o lona fa'alili ole GWP autu, o le a fa'aogaina e le Carrier le R-454B i totonu o lona fale ma oloa HVAC fa'atau oloa mama na fa'atau atu i Amerika i Matu mai le 2023. Sui R-410A.

news_img (3)

Taimi meli: Oke-23-2021